mr. Michaëla B.M. Kaaij

Mijn achtergrond

In Amsterdam ben ik geboren. Na mijn middelbare schooltijd in regio Den Haag studeerde ik Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden. In 1986 ben ik als advocaat beëdigd en was ik medeoprichter en partner van Advokatenkollektief Lelystad. Aldaar heb ik de sociale advocatuur met hart en ziel beoefend. De ontmoeting met cliënten uit diverse culturen en lagen van de bevolking hebben mij als mens verrijkt. Amsterdam werd weer mijn woonplaats.

Na verhuizing naar het Rijk van Nijmegen was ik in 1999 toe aan een nieuwe uitdaging en Kaaij Advocaten te Nijmegen werd geboren. Aldaar heb ik samen met mijn man vol enthousiasme en passie voor het recht de advocatenpraktijk voortgezet. Na zijn vertrek uit de advocatuur in 2012 kreeg het kantoor de naam Kaaij Advocatuur Mediation en Coaching.

Ik als Advocaat

Heel goed begrijp ik dat bij problemen de emoties hoog kunnen oplopen. En waarbij de eigen blik van u als cliënt – soms ook letterlijk – vertroebeld kan raken. Als advocaat stel ik mij betrokken op om u inzicht en overzicht te geven, waarna ik direct tot de kern van de zaak kom en u advies kan geven. Mijn advies bevat soms meerdere opties. Samen met mij kunt u dan zelf een keuze maken om een goede en bevredigende oplossing van een conflict te vinden of om een dreigend conflict te voorkomen. Ik ben niet blind voor uw emoties, maar ik verlies nooit uit het oog waar het om gaat: uw recht en uw belang.

Ik als MfN-registermediator

In 2000 heb ik mijn praktijk uitgebreid naar mediation, ook wel conflictbemiddeling genoemd.  Inmiddels ben ik mij gespecialiseerd in echtscheidingsmediation |familiemediation) | businessmediation | strafrechtmediation.

Ik als Coach

In 2008 ben ik een opleiding Coaching bij Merlijn gaan volgen en in 2012-2014 een aanvullende Coachopleiding bij Coaching Academy International, een EQA-geaccrediteerde opleiding.

Als coach ben ik aan de slag gegaan. Ik ben tevens als coach verbonden aan Honig Coaching B.V. te Utrecht en Nijmegen, met de juridische professionals als doelgroep.

Mijn netwerk en kwaliteitsbewaking als professional

De rijke kennis van diverse (specialistische) rechtsgebieden en mijn netwerk van collega – advocaten en mediators, waarborgen deskundig advies over alles wat met recht te maken heeft.  Daarnaast participeer ik in diverse (verplichte) professionaliseringsactiviteiten om mijn kwaliteit hoog te houden. Tevens ben ik lid van verschillende beroepsverenigingen.

Als advocaat ben ik per 1 juli 2019 verplicht mij in te schrijven in het rechtsgebiedenregister van de NOvA , waarbij ik mij verplicht elk kalenderjaar deze registratie volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Advocaten mogen voor maximaal 4 rechtsgebieden in dit register geregistreerd staan. Voor 2019 geldt dat bij het moment van registratie per 1 juli 2019 die punten opleidingspunten al behaald moeten worden.

In het rechtsgebiedenregister van de NOvA sta ik voor de volgende rechtsgebieden geregistreerd per 1 juli 2019 dan wel zal ik mij registreren in het jaar 2019:     

Personen- en Familierecht  (10 opleidingspunten behaald)
– Bijzondere curator
– Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
– Mediation
– Ouderschap en erkenning

Psychiatrisch patiëntenrecht  (4 van de 10 opleidingspunten voor 2019).

Daarnaast houd ik mij bezig met het Tuchtrecht  voor advocaten en mediators. Ook voor dit rechtsgebied volg ik diverse professionaliseringscursussen om mijn kwaliteit hoog te houden

Als advocaat ben ik lid van de navolgende specialisatieverenigingen :

– Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA)
– Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten (Disciplina)
– Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN)

Mijn leven buiten het werk

Voor een goede balans in mijn leven woon ik buiten aan de rivier. Ik geniet van het uitzicht. Dit geeft mij ook de vrijheid om mijn gedachten en gevoelens  in een juist perspectief te plaatsen voor in de toekomst, maar vooral voor het hier en nu.