Team mediation

Team mediation

Even niet goed opgelet? Het kan elk team overkomen. Gebrek aan vertrouwen, ondermaats/niet/slecht functioneren, pesten of gebrek aan psychologische veiligheid. Het kan opeens aan de oppervlakte komen in uw team. Wat speelt er nog meer. En dan ook nog eens met dat thuiswerken… De spanningen kunnen uitmonden in varianten van onwenselijk groepsgedrag met een destructieve dynamiek in uw team. Hierdoor kunnen conflicten escaleren ten koste van de samenwerking én de persoon.

Een dergelijke situatie gaat niemand in de koude kleren zitten en ieder teamlid gaat er anders mee om. Sluit uw ogen hier niet voor. De kunst is om het gezamenlijk belang van het team weer te kunnen zien. Waar heeft ieder teamlid behoefte aan en welk teamlid saboteert? Ga aan de slag. Alleen zo creëert u bij uw team weer het vertrouwen om in goed verband verder te gaan. 

Als mediator help ik u hierbij. Dit doe ik door u en uw team te begrijpen, waar nodig te  confronteren met gedrag en met elkaar het gesprek aan te gaan. In deze zaken kies ik er altijd voor om team mediation te doen met een collega-mediator uit mijn netwerk.